اینجا می‌خوایم بدونیم PHP  چیه ، برای چه کاری
استفاده میشه و چرا اینقدر طرفدار داره ؟ 
و در ضمن اینکه بزرگترین و معروفترین وب‌سایت‌هایی که با PHP ساخته شدن رو معرفی می‌کنیم . و همچنین میگیم که این زبان چه معایب و چه مزایایی برای ما داره. در ادامه با من همراه باشید . 

یه معرفی کلی 

این زبان توسط آقای راسموس لرِدورف ساخته شد و بعد‌ها بدلیل متن باز بودن گسترش و به مرور زمان توسط توسعه دهندگان توسعه داده شد که گروه PHP عهده داره توسعه‌ی این زبان هستن . 

  • PHP مخفف PHP HyperText Preprocessor  هستش که خود اسم PHP توی این جمله یه اسم خاصه! در واقع اولین اسم به عنوان Personal Home Page نام گذاری شده که بعدا با عنوان PHP HyperText Preprocessor به معنی پی‌اچ‌پی پیش پردازنده ابر متن تغییر نام داده شده .

  •  PHP یه زبان متن باز (  OpenSource ) هستش ، این یعنی شما در استفاده از اون کاملا آزاد هستید و اصلا لازم نیست بابت اون هزینه‌ای بپردازید . 

  • کد‌های PHP و یا پروژه‌هایی که با این زبان نوشته می‌شوند ، باید روی یه سرور اجرا بشن  ، این سرور می‌تونه واقعی باشه و یا اینکه با توجه به توضیحی که توی این پست دادم ، می‌تونه محلی باشه که توسط شبیه‌ساز‌های سرور محلی ساخته میشن . 

  • وب‌سایت‌های بزرگی توی جهان  با این زبان ساخته شدن و در واقع کاربر جهانی داره ‌‌. 


در ادامه باید بگم که PHP یه زبان سمت سرور هستش که با کمک اون می‌تونیم صفحات وب داینَمیکی بسازیم .


توی این مقاله درمورد صفحات داینَمیک و استاتیک کامل توضیح دادم . 

با استفاده از این زبان قدرتمند ما می‌‌تونیم وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های قدرتمند تحت وب برنامه نویسی کنیم ، در واقع PHP میاد و پشت پرده کار‌های یه وب‌سایت رو انجام میده! خود PHP تاثیر مستقیمی رو ظاهر وبسایت نداره ، اما قدرت اینو داره که اطلاعات لازم رو از پایگاه داده دریافت کنه و به کاربر نمایش بده ، PHP قدرت خودشو موقعی به نمایش می‌ذاره که با یه دیتابیس ارتباط بر‌قرار کنه! این زبان قدرتمند می‌تونه اطلاعاتی مختلفی رو توی دیتابیس ذخیره کنه و به موقعش و وقتی که کاربر درخواستی رو ارسال می‌کنی اطلاعات مختلف رو که شامل نظرات کاربران ، مطالب وب‌‌سایت و . رو به کاربران نمایش بده . 

و همینجا معنی PHP  پدیدار میشه که در واقع PHP اطلاعات رو از پایگاه داده ( DataBase ) می‌‌خونه و باعث میشه که صفحات وب داینَمیک به وجود بیاره ، در حالی که توی صفحات وب استاتیک باید به صورت دستی اطلاعات رو وارد کنیم و با کد نویسی آشنایی داشته باشیم . 

اما رقیب سرسخت PHP توی این سال‌ها ASP.NET بوده ، که همیشه‌ی خدا هم بحث بین PHP کار‌ها و ASP.NET کار‌ها بوده که آره زبان ما قوی‌تر و حرفه‌ای‌تره! اما PHP رقیب‌های دیگه‌ای هم داره مثل Perl و که در مقاله‌ای جدا در آینده به بحث مقایسه‌ی بین PHP و ASP.NET می‌پردازیم و ببینیم کدوم بهتره و از همه مهمتر که آیا مقایسه‌ی بین زبان‌های PHP و ASP.NET کار درستی هستش یا نه ؟ 


مزایای PHP رو با هم بررسی می‌کنیم :

  • می‌تونه روی هر پلتفرمی اجرا بشه! مثل ؛ لینوکس ، مکنتاش ، ویندوز و . که چی بهتر از این! 

  • PHP با تمام سرور‌های امروز مثل Apache و IIS که مورد استفاده قرار می‌گیره سازگاری کامل داره . 

PHP می‌تونه با انواع مختلفی رو از پایگا‌ه داده کار کنه ، و از اونا پشتیبانی کنه .

  • PHP رایگان و متن باز هستش ( Open Source ) و می‌تونید او رو از سایت رسمی خودش به آدرس www.php.net دانلود کنید . 

  • برنامه نویسی کردن  با PHP سادس و نیازی به ابزاری آنچنانی ندارید و کافیه یه سرور داشته باشید که کد‌های خودتون رو اجرا کنید و از نتایجی که بدست میارید شگفت زده بشید! 

خب حالا PHP چه کاری برای ما انجام میده؟ 

  • برامون صحفه‌های وب داینَمیک تولید می‌کنه .

  • به راحتی اطلاعت رو به دیتابیس ارسال و ذخیره می‌کنه ، از دیتابیس دریافت می‌کنه و به راحتی می‌تونه اطلاعات رو ویرایش کنه 

  • با این زبان قدرتمند می‌تونیم با فرم‌های HTML که کاربران فیلد‌ها رو پر می‌کنن ارتباط برقرار کنیم و اطلاعاتی که توی فرم ورودی کاربران وارد می‌کنن رو پردازش کنیم و کار‌هایی که مد نظرمان هست رو انجام بدیم 

  • PHP به ما این امکان رو داده که با سشن‌ها ( Session ) و کوکی‌ها ( Cookie) ها کار کنیم که بعدا در آموزش PHP به این‌ها می‌پردازیم .

  • PHP این قابلیت رو داره کا اطلاعات حساس و مهم رو رمز‌نگاری کنیم و این قابلیت از قبل توی این زبان تعبیه شده 

  • PHP این امکان رو در اختیار ما می‌‌ذاره که فایل‌های txt ، pdf ، jpg و . رو تولید و ویرایش کنیم ، که این یه امکان خیلی عالیه که PHP در اختیار ما می‌ذاره . 

البته این امکانات بصورت پیش فرض توی PHP تعبیه شده و هست و ما می‌تونیم کار‌هایی رو با کتابخانه‌‌های PHP انجام بدیم که شاید اصلا باورتون نشه که با این زبان قدرتمند میشه همچین کار‌های شگفت انگیزی در سطح  وب انجام داد! . 

و اما سایت‌هایی در سطح ایران و جهان با ایت زبان نوشته شدن به شرح زیر هستن : 

  • دیجی‌کالا که خودش قبلا با ASP.NET نوشته شده بود ولی تازگیا سیستم خودشون رو به PHP تغییر دادند که البته اینجا PHP خالص نیست! و حتما از فریم‌‌ورکی تحت این زبان استفاده کردند .
  • آپارات 
  • فیسبوک 
  • ویکی‌پویا
  • یاهو 
  • تامبلر 
  • سیستم مدیریت محتوای وردپرس

و در اخر این مقاله می‌خوام بگم که یادگیری PHP آسونه یا نه ؟ 


در جواب کلی و کوتا باید بگم که یادگیری این زبان فوق‌العاده خیلی آسون هستش و در کمتر از 1 ماه با تلاش و تمرین مستمر می‌تونید با این زبان برنامه‌ها و وب‌سایت‌های کوچک بنویسید و بعد از اون باید به طور حرفه‌ای وارد این زبان بشید و با یادگیری مباحث پیشرفته‌تر بطور حرفه‌ای با کتابخانه‌ها و فریم‌ورک های این زبان وب‌سایت‌های حرفه‌ای طراحی کنید ، بهتر هستش که کمی با HTML  و CSS آشنایی داشته باشید تا در آموزش‌های آتی و یا آموزش‌هایی که می‌بینید ، دچار سردرگمی نشید . 

موفق و سربلند باشید . 

در پناه حق . 

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Kandace اطلاعات بازی های رایانه ای طلاب کشور اولين خبر سفال و صنایع دستی لالجین تکِ مرا کیفیت چشم تو کافیست چالشها و فرصتهای آموزش عالی یه خورشید درخشان آموزش ترکیب رنگ مو فروشگاه اینترنتی همتا کالا